Det icke-perfekta lockade

Tänk att det nästan är ett år sedan jag var i Bangkok för att fira min 35-års dag. Nästan ett år sedan jag satt i en taxi och tänkte besöka Grand Palace men så dök något annat upp utanför fönsterrutan och mitt fokus på Grand Palace försvann. Vilket intressant område vi hade passerat. Det såg så genuint ut. Jag går över kanalen Rop Krung via en bro mot det hållet där området finns och väntar på mig.

Men oavsett område verkar templen alltid vara tillfixade. Och Wat Mahannapharam Worawihan är inget undantag.

Det här området var precis så där ”icke-perfekt” som jag hade önskat. Som jag skrivit innan älskar jag att se kontrasterna i en stad eller ett land. Och ni kanske minns att jag skrivit ett inlägg om Grand Palace? Så det fanns som tur är tid över till det med.

7 kommentarer

  1. Nog är det så att det är väl så intressant att uppleva vad som finns bakom de uppenbara berömda sevärdheterna. Här fick du ett fint besök i en genuin stadsdel!

    Gilla

  2. Håller med om att det är mer spännande att upptäcka de där ställena som inte är helt perfekta och tillrättalagda. Man får en skymt av det verkliga landet liksom. 🙂

    Gilla

  3. Sista bilden påminner mig direkt om Tel Aviv och Jaffa-området där den palestinska befolkningen har sina ”butiker”. Mera loppis. Allt säjs, huller som buller.

    Stadsdelen du visar upp är inte ”tillrättalagd”, förutom templen då. Är ingen ”tempelmänniska”, men njuter av icke-perfekta delar med hög mysfaktor i en miljonstad:-)

    Gilla

    • Det låter som ett område jag skulle vilja vandra runt i, fast inte i dagsläget förstås.
      Det som inte känns tillrättalagt är intressant att besöka. Det får gärna vara lite slitet eller kaotiskt.

      Gilla

  4. Att se det verkliga livet i en stad och slippa det tillrättalagda turistiska – nog är det oftast det bästa?! Klart att det finns bakgator man vill undvika, men vardagslivet, det vill man ju se!

    Gilla

Lämna en kommentar