En dröm av bambu

Hälsningar från Sydkorea. Det är snart dags att överge tiden som 35-åring, imorgon är det nämligen min födelsedag. Den kommer att firas i Seoul men för tillfället befinner jag mig på ett hotell i staden Busan som ligger söderut vid kusten. Här har jag upplevt något som jag tror kan bli höjdpunkten på min resa.

En bit utanför Busan ligger en plats som heter Ahopsan Forest. En rofylld utflykt bort från storstadens trafik. Vid entren där jag köper min biljett köper jag även en flaska vatten och det är tur, för Ahopsan har fått sitt namn av sina nio(ahop) toppar och terrängen där inne är ojämn. Trots att träden gör sitt bästa för att ge mig skydd från solen och värmen så krävs det gott om vatten för att orka. I skogen hörs fågelkvitter och träd och bambu samsas om utrymmet. Ahopsan har använts som inspelningsplats i flera koreanska filmer och jag kan förstå varför. När jag går längs vägen omgiven av bambuträd och ser hur nya håller på att växa till sig för att berika skogen ja då kan jag inte känna annat än glädje, harmoni och tacksamhet över att få uppleva detta.

Jag lämnar motvilligt Ahopsan och utanför möts jag av Gugapjuk-bambu som har fått sitt namn efter att mönstret påminner om sköldpaddans sköld. Mot storstaden igen, fylld av en wow-känsla över det jag sett.

16 kommentarer

  1. Grattis på födelsedagen och vilken häftig resa du är ute på! Bilderna från bambuskogen är helt fantastiska så det här besöket förstår vi att det kan bli en av resans höjdpunkter, så vackert!

    Gilla

  2. Grattis på födelsedagen. Vad mysigt att fira det utomlands. Vilken fantastisk bambuskog. Fina bilder. Ha en riktigt fin födelsedag kram

    Gilla

  3. Grattis på födelsedagen! Så härligt att fira den på en resa. Ahopsan Forest ser helt fantastisk ut. Sagolika bilder! Jag förstår att den var en riktigt höjdpunkt att se. Själv har jag aldrig sett en sån skog, och skulle gärna vilja göra det om tillfälle bjuds.

    Gilla

  4. Grattis på födelsedagen. Vilken fantastisk bambuskog, känner lugnet av att se dina bilder. Sköldpadds bambu har aldrig varken sett eller hört talas om, så vacker.

    Gilla

  5. OMG!!! Det var nog bland de häftigaste bilderna jag sett av en skog. Och för att vara ärligt är det faktiskt för första gången jag ser en bambuskog. Otroligt maffigt och vackert:-)

    Å du Grattis i efterskott! Njut av din resa:-)

    Gilla

    • Tack så mycket. Jag, och många andra också verkar det som, har problem med att kommentera bloggarna på Nouw. Men jag ska kika in, läsa och förhoppningsvis kunna skicka en kommentar till dig.

      Gilla

  6. GUD så vackert med ALLA bambuträd!! Inte klokt så fint. Ljuset är ju helt otroligt. Sedan, de bilder du har av skogen (de två första) i bambusviten är ju som en drömmig saga. WOW!!

    Sydkorea, vilken upplevelse. Skulle gärna åka dit.

    Kram!

    Gilla

    • Ja ljuset gjorde skogen om möjligt ännu vackrare och jag är så glad att jag valde att besöka skogen den här soliga dagen istället för dagen efter då det regnade.

      Gilla

Lämna en kommentar