Längs Seouls gator

Jag var nere efter Tuplas död och min senaste resa hade varit till fullträffen Chile. Med dom förutsättningarna landade jag på Incheons flygplats och tog tåget in till Seoul, som med andra ord hade en uppförsbacke till mitt gillande.

Men redan första dagen började staden få över mig på sin sida. Och det berodde inte bara på dom 26 graderna och klarblå himlen. Det kändes som staden stod i full blom. Träd, planteringar, vilda blommor… allt hade vaknat till liv och besöktes då och då av fjärilar.

Jag använde mig av metron för att ta mig till platser som låg långt bort men jag föredrog att promenera, för Seoul kändes som en spännande och rolig stad där jag kände att jag kunde mötas av lite vad som helst.


Min absoluta favoritplats blev längs floden Cheonggyecheon. Fast storstaden ju fanns precis där ovanför kändes det ändå som en harmonisk plats där jag ofta promenerade och tittade på dom stora fiskarna i vattnet och fågellivet.


Efter alla steg krävs det mat. Och det gick att hitta allt möjligt mer eller mindre lockande i butikerna. Min favorit blev Gimbap, koreansk sushi på rulle. Mums!

Men för det mesta höll jag mig till street-food. Området Myeondong låg mellan floden och mitt hotell, och Namdaemun-marknaden likaså. Så det var oftast där jag hamnade och där behövde jag inte oroa mig för att inte hitta något ätbart. Under mina dagar provade jag alltifrån trygga, säkra kort som dumplings med olika fyllningar, grillspett och nudelrätter till egg bread, friterade sjögräsrullar och glass med smak av grönt te.

Så på kvällarna återvände jag till min hotellsäng med trötta ben, mätt mage och ett leende på läpparna efter allt jag sett.

12 kommentarer

  1. Seoul verkar vara en riktigt mysig stad, men ändå en stad vi aldrig funderat på att besöka. Nu får vi följa med dig istället, tack för det!

    Gilla

  2. Roligt att få se bilder från Seoul, som vi besökte för många många år sedan. Det är nog mycket som har ändrats sedan dess. Marknaderna är ju enorma där det fanns allt. Minns bland annat ett varuhus vi besökte, som hade ett helt stort våningsplan med bara bestick! Pinnar och skedar.

    Gilla

  3. En stor stad full av liv och rörelse har jag förstått. Den där sushirullen skulle jag lätt tacka ja till!

    En vän var i Seoul i vintras, och jag känner igen en del foton, bl.a kanalen.

    Gilla

  4. ÅÅÅÅ vad jag skulle vilja resa dit, vilken upplevelse. OCH inte minst maten, jag älskar koreanskt sååå mkt. Så spännande med dina spaningar inne i mataffärerna. Sushirulle låter så gott. Mums. Jag blir hungrig bara av att se dina bilder idag.

    Tack för fint inlägg!

    Gilla

    • Hoppas att du har något gott att äta där hemma som kan stilla suget i väntan på koreansk mat. Sushirullarna älskade jag, och som tur var fanns dom lite överallt, som på 7-Eleven. Perfekt att köpa med sig och äta vid kanalen eller vilket mysigt ställe jag nu hamnade på.

      Gilla

  5. Tror min hjärna skulle bli överfull av alla upplevelser. Så otroligt mycket spännande att se på dina bilder! Så många frågor som väcks! Vad i all världen får de plats med i det där supersmala huset framför Korea Times? Så rent och prydligt allt ser ut. Så läckert vattenfall med de stora stenarna. Så nyfiken jag blir på glasburkarna och den inplastade maten och …och … och …

    Blir du aldrig magsjuk? Min granne åkte med sin dotter till Seoul och båda blev sjuka. Vet inte vad de åt, men ska fråga vid tillfälle.

    Gilla

    • Min hjärna blev också full. Inte undra på att jag hamnade vid floden så ofta, så att hjärnan fick varva ner vid det harmoniska vattnet.

      Jag har hittills haft tur och aldrig blivit magsjuk trots att jag inte har några direkta försiktighetsåtgärder mer än läsa på om kranvattnet går att dricka eller ej.

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar