Santiago är hett, hett, hett

Ni som läste mitt förra inlägg undrar kanske hur jag vet det, jag skulle ju åka hem idag. Men istället söker jag skydd i skuggan vid hotellets pool. Ni har kanske hört att finska folket går ut i strejk 1-2 februari, bl.a på grund av lägre bidrag till arbetslösa? Heja säger jag bara! Det borde ske i Sverige med med tanke på hur arbetslösa behandlas. Däremot sa jag inte ”heja” igår när jag vaknade och såg mail om att jag var ombokad till ett plan som skulle avgå om 4,5 timme. Detta p.g.a att min flygresa vidare från Madrid var med Finnair under 1 februari. Jag ringde min resebyrå i panik och sa så lugnt jag kunde att i helvete heller att jag åker. Kvinnan sa att hon skulle göra sitt bästa men att jag måste förbereda mig för att åka då alternativen lär vara få, samtidigt som jag också kunde försöka nå Finnair. Jag tror jag skakade av stress. Men som jag skrivit innan, mitt liv är fullt av kaos som brukar lösa sig. Strax därefter ringde kvinnan upp mig igen och sa att hon hittat ett enda alternativ, att jag åker från Santiago 1 februari. Jag ville skrika av lycka men valde att tacka och säga att hon är min hjälte istället.

Ytterligare en hjälte var Felix i hotellets reception som hjälpte mig att boka rummet ytterligare en natt till så billigt pris som möjligt. Så därför fick jag en dag till med frukost-empanada på Nationalbibliotekets trappa, poolhäng, sol och en temperatur som kryper upp mot 35 grader.

Här kommer en sammanfattning i bilder av hur mina dagar har varit. Färger, vandring i Anderna, street-art, sjölejon…Tänk er detta med värmen, poolen, god kulglass och flera nya trevliga bekanta så förstår ni nog att det kommer vara svårt imorgon när det är dags att lämna Chile.

21 kommentarer

  1. Åh blev så avis att du är i värmen! Fryser som en gris här hemma i stormen! Skönt att det löste sig med allt och vilken lyx att du får frukost en dag till, finns det nått bättre än hotellfrukost? 🙂

    Gilla

  2. Vad fint att det löste sig att du fick stanna lite till! Tråkigt när du inte vill åka hem , men samtidigt ett gott betyg till Santiago och du kan ju alltid återvända tänker jag.

    Gilla

  3. Härligt med ett bonusdygn med sol och värme! Skulle gärna byta med dig då den förkylning från Hell som drabbade Lars nu även hoppat över till mig. Ute blåser det som bara den samtidigt som det regnar på tvären så njut av ditt extrasäng!

    Gilla

  4. Hej Johanna! Tack för din kommentar hos mig. NU hittade jag ju till dig. Du är soloresenär, hur coolt är inte det!!! Måste se var du har varit på dina resor. Förstår att det är mkt stärkande att resa på egen hand. Nu fick du dessutom en bonusdag också. Läste att det är ganska många strejker i omlopp. Såg att man strejkar på flygplatser i Tyskland också.

    Gilla

    • Hallå Annika. Oj, att det även var strejker i Tyskland visste jag inte. Inte undra på att det var ont om alternativa flyg. Men mitt flyg mot Amsterdam och sedan vidare till Göteborg går hittills som det ska.

      Gilla

  5. Säger bara – jo, tack!!! Skulle gärna ha bytt med dig. Förstår dock din panik. I din ålder hade jag reagerat precis som du. Nuförtiden tar jag det bara kolugnt och är bara tacksam för alla ”bonusar” som bjuds:-)

    Gilla

    • Vad gulligt av dig att tänka på mig. Jag är hemma i Sverige, så allt är helt ok med mig.
      Jag såg en brand på väg tillbaka till Santiago för några dagar sedan men det var bara lite eld, så förhoppningsvis hölls det under kontroll.

      Gilla

      • Tack för att du meddelade. Jag har tänkt på dig varje dag sedan första nyhetsnotisen om bränderna i Chile. Jag känner inte till landets liksom geografi, så kunde inte föreställa mig var du befann dig eller vad man ska säga.

        Gilla

      • Jag såg att städerna Vina del Mar och Valparaiso har drabbats. Jag befann mig där i tisdags och det var när jag åkte därifrån till Santiago som jag såg branden jag skrev om i förra kommentaren.

        Gilla

    • Ja. Jag kom hem idag efter en välbehövlig vistelse på hotell i Göteborg. Efter den långa flygresan var det skönt att duscha och vila innan resan fortsatte vidare hemåt.

      Gilla

  6. Milde tid vilken panik att vakna till! Förstår att du skakade av stress. Men så skönt att det löste sig så bra att du fick stanna en extra dag. Det skulle jag också gärna ha gjort så fint som det ser ut 😀

    Gilla

  7. Galna jag sitter här och skrattar åt dig mitt i allt detta stressande. Men ditt språk är så härligt, att säga något lugnt som att i helvete heller, underbart! Du är en super reseskildrare Jossu! Skriver dina dagar så de blir hur spännande som helst för en som åker med på sidan om. Tack!

    Gilla

    • Du får skratta. Det gör jag också åt minnet så här i efterhand. Hur det finska temperamentet brann i mig och jag med all möda lyckades säga ”i helvete heller att jag åker” lugnt när jag egentligen ville skrika FÖR HELVETE HJÄLP MIG!

      Gillad av 1 person

  8. Undrar om jag klickade fel eller varför min kommentar inte syns?
    Tänker wow om bilderna och fy om stressen. Hör hur finskan i dig reagerar! Tur att allt klarade upp sig.

    Gilla

Lämna en kommentar