Resplaner för år 2024

Ett nytt år nalkas, och med det nya resor.
Som jag nämnt tidigare så är Santiago i Chile bokat. Om ca en månad bär det iväg.
Sedan blir det några månader på hemmaplan innan det är dags för traditionen att fira födelsedag utomlands. 36-års dagen kommer firas i Sydkorea, om inte läget mellan dom och Nordkorea försämras så pass att jag måste använda mig av avbokningsskyddet och söka efter ett nytt resmål.

Något mer har jag inget bokat. Men i dagsläget drömmer jag mest om:

Balkan
Mina resor dit har i huvudsak gått till kusten. Nu vill jag bort från havet och in mot land. Kanske till Sarajevo som varit på min lista under lång tid?

Sol- och badresa till Asien
I Asien har det varit tvärtemot Balkan, väldigt lite bad och mycket stad. Efter Sydkorea-resan är det kanske dags att byta ut skyskraporna mot barfota vandringar längs en sandstrand?

Nordamerikas natur
Jag vet inte vad för slags natur. Jag vet inte vilket land. Jag vet bara att jag längtar.

24 kommentarer

  1. Det var verkligen två häftiga resmål du redan har bokade till det nya året!
    Det är skoj att ha härliga resor och upplevelser att se fram emot. Här har vi också börjat att fylla på i almanackan men hittills är det lite närmare destinationer som är inbokade, sedan får vi se vad mer det blir….

    Gilla

  2. Åh, låter ju som ett par helt fantastiska reseplaner och drömmar! Håller tummarna för att du kommer iväg på alla resor 😀

    Gilla

  3. Åh, Sydkorea har jag velat åka till SÅ länge! Jag är ju ett K-pop-fan i grunden och är väldigt intresserad av Asien överlag i och med mina kinesiskastudier. Njut ordentligt när det väl är dags! ^^

    Gilla

  4. Vilket spännande år du har framför dig! Resorna du har inbokade låter väldigt intressanta, och likaså de du drömmer om. Jag har också lite resedrömmar som jag hoppas ska bli verklighet:)

    Jag önskar dig en God fortsättning!

    Gilla

  5. Santiago och Sydkorea. Gillar dina ”udda” resmål som inte slutar runt Medelhavet. Känner ett antal chilenare som kom till Sverige efter militärkuppen 1973 och alla är så otroligt trevliga och smarta människor.
    Sydkorea är ju ungefär som Japan – eller länderna och människorna är väldigt ”lika”, vilket de är medvetna om men aldrig skulle medge. Låter som en drömresa. Och om den inte blir av – ta Japan istället;-)

    Gilla

    • Tack för tipset. Den perioden jag tänkt resa, då min födelsedag infaller, har Japan sk. Golden Week då många är lediga. Jag har fått uppfattningen att det inte är en bra period att resa dit. Men Japan står utan tvekan på min ”Vill besöka-lista”.

      Gilla

  6. Du är en sann globetrotter! Tack och lov säger jag som inte reser särskilt mycket längre. Nu hakar jag på här och följer dig ett tag . Av olika orsaker har jag inte haft den tid jag har önskat att läsa om dina äventyr. Balkan har jag aldrig besökt över huvudtaget, bara flugit över. Sarajevo låter spännande, var det inte OS där en gång ? Alaska? Det kanske är någonting för dig?

    Gilla

    • Du är varmt välkommen hit när tiden räcker till. Jag känner igen det. Jag hade egentligen velat sitta varje dag och gå igenom bloggar för att se om dom uppdaterats, men tiden finns tyvärr inte.
      Jo jag känner igen OS i Sarajevo.
      Alaska låter väldigt lockande. Jag har sett program därifrån och beundrat naturen.

      Gillad av 1 person

Lämna en kommentar