Mina kommande reseplaner

Jag vet, så här års ska man inte tänka på hösten och vintern. Men dom kommer ju vare sig man vill eller ej, och jag gör mitt bästa för att jag ska se fram emot det.

I början på hösten… då händer någonting. Jag har ingen ledighetsansökan inlämnad, jag vet inte hur ekonomin ser ut och jag vet inte vart jag vill. En weekend i Europa lockar nog mest. Vi kan med andra ord kalla planerna en aning vaga, för jag har prioriterat dom andra resorna.

I november har jag en vecka i Mexico inbokad. Jag ska bo i Akumal och spendera dagarna med att leta leguaner. Och kanske hinner jag med ett och annat bad och sevärdhet också.

I slutet av januari är det dags för min drömresa. När jag säger ”drömresa” tänker ni kanske turkost hav, vit sand och palmer-men nej. Jag har velat tillbaka till Sydamerika sedan Buenos Aires fångade mitt hjärta, och det verkar bli verklighet. För om allt går vägen kommer jag till Chiles huvudstad Santiago. Jag kan knappt tro att det är sant att jag äntligen har bokat en resa dit.

Men fram tills dess hoppas jag på fler somriga dagar med bad, glass och sköna kvällspromenader.

23 kommentarer

  1. Vilka underbara reseplaner!
    Vi var två veckor i Mexico 2018 (hade tur att vinna presentkort på Ving så vi fick välja i deras utbud). Är det något djur som vi såg i mängder så var det leguaner så nog lär du få minneskortet fulla av de fina djuren. Sydamerika längtar vi till också. Jag har rest runt Ecuador i en månad men alla andra länder finns kvar….

    Gilla

    • Det låter lovande. Leguaner såg jag mycket av på Aruba och har saknat dom sen dess. Ecuador vore trevligt att besöka, men jag vill avvakta lite och läsa på längre fram hur säkerhetsläget är.

      Gilla

  2. Kul att ta del av dina planer! Jag tänker gärna på hösten, haha, jag är väldigt taggad på den! Men som du säger har vi sommar kvar att njuta av. ^^

    Gilla

  3. Jag får erkänna att jag är en sån person som nästan vägrar att tänka på hösten under sommaren. Jag vill bara vara i nuet med grönska, värme och ljusa kvällar.
    Så härliga resor du har att se fram emot. Jag älskar Mexico och har varit där flera gånger och bl a levt på en ranch.

    Gilla

  4. Mysigt att ha resor inplanerat som man kan längta sig bort till! Själv har vi inga sådana resor, vi kommer nog som mest resa i landet men till annan stad. Mest för att vi förhoppningsvis flyttar snart. Blir spännande att se vad hösten och vintern har att bjuda på! 🙂

    Gilla

  5. Ååååååh så spännande med sydamerika!! Där har jag aldrig varit. Inte heller i Mexico 🙂 Mina framtida reseplaner är Österrike och Tjeckien. Förhoppningsvis lyckas jag klämma in lite annat också innan året är slut 😀

    Gilla

    • Vilka fantastiska planer. Jag kombinerade Wien, Hallstatt och Prag under en resa för några år sedan och älskade samtliga av dom. Ser fram emot att se bilder därifrån, eller från platser som är helt nya för mig.

      Gilla

  6. Vilka spännande resor du har att se fram emot. Själv har jag inte varit till några av dessa länder så ja kommer följa dig. Ha en fin fortsatt sommar.

    Gilla

  7. Vilka härliga resplaner du har! Vilken som är ens drömresa är verkligen från individ till individ. Min drömresa går till New York. Men gärna Kroatien också.

    Gilla

  8. Att planera sin resa är nästan halva nöjet.
    Du är ju en riktig globetrotter och det ska bli spännande att få följa med på dina kommande resor.

    Gilla

  9. Så mycket härliga resor du har planerat! Jag vill också resa, men helt ärligt vet jag inte ens vart man ska börja och hur man vet att man har råd och tid då man åker, haha. Men jag hoppas kunna åka en utomlandsresa nästa år!

    Gilla

    • Jag har ungefär samma inkomster och utgifter varje månad, vilket underlättar mycket då det innebär att jag vet ungefär hur mycket jag kan spara varje månad. En charterresa med All-inclusive kanske vore en bra början? Då får du ju betalat flyg, hotell, mat, dryck och ev transfer vid bokningstillfället och behöver inte oroa dig så mycket för ekonomin när du åker.

      Gilla

  10. Det bor en livssnjutare och liten äventyrare i dig Jossu! Underbart att läsa om dina framtidsplaner vad gäller resor. Till Mexico för att leta leguaner, wow och så till Santiago, staden med det väldigt vackra namnet. Namnet som kommer av hebreiskans Ya”akav ( Jakob) den som förändras. Spännande, ser framemot att få läsa om dina resor längre fram.

    Gilla

    • Vad intressant, jag visste inte vad Santiago betydde. Den har förhoppningsvis förändrats till det bättre, även om den långa perioden med restriktioner nog varit förödande för stadens turistindustri.

      Gilla

Lämna en kommentar